Få en færdig hjemmeside til din klub - Nemt, hurtigt og billigt >>
  


Cookies

5 tips til en bedre nattesøvn

7/23/2019 11:31 AM |  Sportpeople |  CMS Admin
Søvnen er en af de vigtigste elementer i vores liv. Den gennemsnitlige person bruger en tredjedel af deres liv på at sove, og søvn har derudover en kæmpe indflydelse på de resterende to tredjedele. Din søvn påvirker dit humør, din hjerne, din krop og din overordnede livskvalitet. Vi har derfor valgt at samle 5 tips til en bedre nattesøvn. Læs med forneden.

1. Hold dig væk fra skærme
Ønsker du en bedre nattesøvn, så er det essentielt, at du holder dig væk fra skærme. Dette betyder, at du helst skal lægge telefonen væk, slukke fjernsynet og gerne undgå computeren den indledende time op til sengetid.
Dette kommer af, at moderne skærme udsender et blåt lys, der hæmmer udskillelsen af søvn-hormonet melatonin. Rent biologisk så påvirker smartphones og lignende vores hjernes vågencentre, eftersom alt der gør os interesserede og spændte har en tendens til at holde os vågne. 

2. Tag et varmt brusebad
Et varmt brusebad er ikke kun rart og afslappende, det hjælper dig faktisk også med at falde i søvn. Dette kommer af temperaturfaldet, der sker i din krop det øjeblik, du træder ud af den varme bruser. Dette er noget, der instinktivt sender et signal til din krop om, at det er blevet tid til at sove. 

3. Undgå koffein 
Dette punkt kommer næppe som nogen overraskelse, men kaffe, såvel som cola og energidrikke, er fyldt med koffein, som kvikker kroppen op. Dette er derfor noget, der kan have stor indflydelse på din nattesøvn, hvis du drikker det de indledende timer inden sengetid. 
Et godt råd er at være opmærksom på, hvor meget koffein der bliver kørt indenbords i løbet af dagen. Kroppen tager nemlig tid for at forbrænde koffeinen. Indtager du flere kopper koffein sidst på eftermiddagen, så skal du være opmærksom på, at det stadig kan rumstere i din krop kl. 23.00 samme dag. 

4. Invester i bedre sengetøj
Ønsker du en bedre nattesøvn, så er det ikke kun valget af seng, dyne og pude, der har betydning. Valget af sengetøj kan også have en kæmpe indflydelse, der både påvirker ventilationen og den bløde følelse. 
Når vi skal vælge det rigtige sengetøj, så er materiale noget af det vigtigste. Det er essentielt at vælge noget, der er lavet i et godt materiale, der kan regulere kropstemperaturen, har en god åndbarhed og som ikke vil irritere huden. Hvis du ønsker noget sengetøj, der er smukt, blød og kan regulere kropsvarmen, så kan du med fordel vælge dit sengetøj fra Georg Jensen Damask

5. Få styr på din snorken
Snorken er et problem for mange mennesker. Faktisk så anslås det, at op mod en tredjedel af alle voksne danskere snorker. For nogle kan dette være et socialt problem, der påvirker ægtefæller, så de må sove hver for sig. 
For andre kan det være et personligt, hvor graden af vibrationer om natten kan medføre svær søvnapnø, der kan forårsage dagstræthed. Søvnapnø kan også medføre forhøjet blodtryk, diabetes og blodpropper, og er derfor anset som en alvorlig lidelse. 
Det er vigtigt at adskille snorken fra søvnapnø, eftersom snorken i sig selv ikke giver anledning til følgesygdomme, men kan være et symptom på det. Lider du af snorken eller søvnapnø, så ville det være en klog idé at blive undersøgt. Dette kan du gøre hos Rhinoklinikken, der tilbyder behandling af savnapnø.








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 

Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter

Delete item?