Få en færdig hjemmeside til din klub - Nemt, hurtigt og billigt >>
  


Cookies

Optimer din træning

1/21/2020 12:01 PM |  Sportpeople |  CMS Admin
Træner du også jævnligt, men synes ikke at du rigtig kan se resultater? Så er du ikke den eneste. Men hvad er det egentlig du gør forkert, og hvordan kan du optimere din træning, så det for alvor rykker. Læs med her og bliv klogere på hvad du kan gøre. 

Kosten spiller en stor rolle
Hvordan skal du sammensætte din kost, så du får mest ud af træningen? Det kommer an på, hvad du træner. Overordnet set gælder det om forholdet mellem makro-næringsstofferne fedt, protein og kulhydrat. Træner du muskler og styrke, skal du indtage et højere niveau af protein og træner du udholdenhed, skal du sørge for at spise rigeligt med kulhydrater. 
Skal du være intenst aktiv i længere tid, for eksempel til en fodboldkamp eller en lang løbetur, gælder det om at få fyldt depoterne godt op med kulhydrater. De omsættes nemlig mere effektivt til energi end både fedt og protein. Derfor præsterer man generelt på et højere niveau, af at spise kulhydrater. 

Protein er kroppens og musklernes vigtigste byggekomponenter, så dem har du selvfølgelig også brug for. Især hvis du styrketræner, og har et mål om at få så store muskler som muligt, er protein en vigtig del af din kost – som tommelfingerregel kræver det, at du spiser mellem 1,5 og 1,8 gram protein per kropskilovægt om dagen. Styrketræner du meget, kan du med fordel tage kosttilskuddet kreatin, der giver mere eksplosionsenergi, og herved større muskler. 

Pas på din krop
Når man træner meget, er det også vigtigt at passe på sin krop. Det er der desværre mange der glemmer i jagten på drømmekroppen, hvorfor den hårde træning ender med at give skader og ondt i kroppen. For at passe bedst muligt på din krop, bør du sætte tid af til at restituere efter din træning. 
Når man arbejder på at komme i bedre form, er man nødt til at presse sig selv og sin krop – det medvirker at kroppen skaber en modreaktion, og arbejder på at blive endnu stærkere end den var. Derfor skal du huske at give kroppen til at helbrede og genoprette, før du træner igen. Hvor meget restitution din krop har brug for, afhænger både af træningens intensitet og varighed og af din form. 
En anden måde at passe på kroppen på er ved at dyrke yoga eller pilates, der bidrager til at du undgår led- og muskelskader, fordi kroppen bliver mere fleksibel og smidig og derfor kan holde til flere ting. Har du allerede en begyndende skade, bør du få det behandlet før det bliver værre – for eksempel med fysioterapi i Århus

Hvorfor får du ikke nok ud af din træning? 
Synes du at du træner meget, men uden at tabe dig? I så fald er det sandsynligt, at du ikke træner med høj nok intensitet. Får du ikke pulsen op, forbrænder du nemlig ikke så meget mens du træner. Vil du øge din fedtforbrænding, er intervaltræning, hvor du presser dig selv til det yderste, den mest effektive træningsform. Husk at du ikke kan træne i lige så lang tid som du plejer, når du øger intensiviteten. 
Synes du derimod at du er i god form, men vil gerne være stærkere? For at lykkedes med det, skal du løfte tungere, og tage færre gentagelser. Som tommelfingerregel skal du maksimalt kunne tage 10 gentagelser – ellers presser du ikke din krop nok.  








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 

Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter

Delete item?