Få en færdig hjemmeside til din klub - Nemt, hurtigt og billigt >>
  


Cookies

Kom i gang med at køre racercykel

7/4/2022 1:30 PM |  Sportpeople |  CMS Admin
Flere og flere mænd og kvinder hopper på cyklen, når de skal motionere, og her er racercyklen et populært valg af cykel. Læs mere om, hvad det kræver at komme i gang med at køre racercykel.

Kør længere og hurtigere på en racercykel
Racercyklen er til dig, der kan lide fart og holder af at køre langt. Den er et populært valgt blandt motionister og folk, der pendler på job og uddannelse, netop fordi man kan tilbagelægge mange kilometer på kort tid. Racercykling er en sportsgren med mere end 100 år på bagen, hvilket er tydeligt når man betragter det massive udvalg af cykler og udstyr på markedet. Har du ikke prøvet at køre racercykel før, kan det derfor godt virke som lidt af en jungle a komme i gang med at cykle. Der findes nemlig et utal af forskellige producenter, designs og niveauer af kvalitet, når det kommer til racercykler og samtidig findes der masser af udstyr til både cykel og cykelrytter.

Find den helt rigtige racercykel
Der findes masser af forskellige cykelbrands, men den vigtigste forskel fra den ene cykel til den anden ligger i stellet og de enkeltdele, som din racercykel er bygget op af. Der findes grundlæggende to typer stel, aluminiums- og carbonstel. Aluminium er typisk et billigere materiale end carbon. Det er stift og vejer ikke meget, og et aluminiumstel et supergodt til en begyndercykel. En cykel i carbon er dyrere, men vejer til gengæld mindre og er en smule mere behagelig at køre med. Dog er det, der kan være mest afgørende for din cykels kvalitet og pris, det udstyr, der er monteret på den. Det drejer sig om bremser, sadel, pedaler, gearsystemer med mere. Faktisk er det her, du bør være mest kræsen. Et forholdsvist billigt cykelbrand kan nemlig godt benytte sig af dyrere kvalitetskomponenter i opbygningen af cyklen. Benytter du din racercykel meget, vil du for eksempel opleve, at der især vil være slid på bremser og gear, og det er især her, du vil kunne mærke forskellen i kvalitet. Hos Bikester.dk kan du under produktteksten på de forskellige racercykler se, hvilke cykelkomponenter de enkelte cykler er bygget op af. Find din næste racercykel her

Cykelhjelm og cykeltøj
Når din racercykel er toptrimmet, så skal cykelrytteren selvfølgelig også udstyres. Der er visse elementer, som du ganske enkelt ikke kan undvære. Den første er cykelhjelmen. Det er ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm i Danmark, men det er umådelig dumt at lade være. Så snart du bevæger dig uden for banen og ud i trafikken, bør du sikre dig selv med en god racercykelhjelm. Alt kan gå galt i trafikken og med den fart, du kan få på, når du cykler, kan du komme virkelig slemt til skade, hvis du styrter. Hos Bikester.dk kan du finde særlige aerodynamiske racerhjelme, som ikke hæmmer din præstation på cyklen. Din cykeloplevelse og køreglæde er også afhængig af din komfort på cyklen. Et par gode cykelbukser med siddepude og kropsnært cykeltøj, der er både åndbart og ikke generer dig undervejs, kan du ikke undvære. Som med alt andet tilbehør til cykler, kan du hurtigt købe dig fattig i cykeltøj. Men det handler i bund og grund om at være fornuftig og klæde sig efter vejret, men kører du aldrig ud når det regner, så er der eksempelvis ingen grund til at købe særligt cykelregntøj.

Gå aldrig ned på det rigtige cykeludstyr
Du kan ikke undgå at skulle have en smule udstyr til cyklen, men der er naturligvis ingen grund til at købet noget, som du reelt ikke har behov for. Du kan for eksempel sagtens finde racercykler uden klikpedaler, hvor du kan cykle i dine almindelige sko. Systemet med klikpedaler er dog mere udbredt, og det er også noget vi vil anbefale. Med klikpedaler holdes foden fast på pedalen og du mister ikke uden videre fodfæstet, når du cykler.

En god drikkedunk med en holder, som kan monteres på din cykel, er en smart måde altid at have vand ved hånden. Den er ikke nødvendig, men er rigtig dejlig at have. Du vil sikkert også opleve, at jo oftere og jo længere du cykler, jo oftere vil du punktere eller ryge ind i andre problemer, som kræver din opmærksomhed. Derfor er en lille sadeltaske med lappegrej og en ekstra slange, en investering, som du kan blive virkelig glad for i længden. Du finder lappegrej, drikkedunke og cykelsko hos Bikester.dk, sammen med meget andet lækkert cykeludstyr


 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 

Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter

Delete item?